”Indra och Retstickan”

Indra och Retstickan är en bok för barn som handlar om Indra, som när hon var 1,5 år fick diabetes. Nu är indra 7 år och ska börja i skolan.

Indra och retstickan

Det är inte alltid lätt för varken ett barn eller en vuxen att ständigt behöva tänka på vad man äter och att man rör på sig, allt för att hålla blodsockret på en jämn nivå.

Ibland känns livet lite orättvist, men Indras farfar som själv har diabetes kan trösta och ge goda råd. Han uppmuntrar Indra och då känns allt mycket lättare. Det gäller att inte tappa sugen och aldrig ge upp sina drömmar, utan göra som Indra, ge igen, fast på ett bra sätt förstås.

Barndiabetes är en sjukdom som ökar. Att redan som barn få diabetes innebär att barnet och hela familjen får ställa om sina liv för att barnet ska må bra. Ännu har forskningen inte lett till några banbrytande upptäckter för att bota eller förebygga sjukdomen. Mer pengar till forskning är viktigt, men det är också viktigt att ge stöd och tröst till alla barn som drabbas i tidig ålder.

Boken ska betraktas som, i första hand, en vanlig barnbok som ger läsaren en känsla för hur det kan kännas att ha diabetes, men också hur man på ett positivt sätt kan förhålla sig till sin sjukdom genom att låta glädjeämnena i livet ta över.

Indra och retstickan är skriven av Martin Ljungberg och illustrerad av Per Ljungberg. Boken är sponsrad av enskilda och företag och ges ut ideellt av Vombat förlag. Hela överskottet av försäljningen kommer att gå till uppmuntrande aktiviteter för barn med diabetes samt stöd till forskning kring barndiabetes. Boken har 38 sidor. Måttet är 21×24 cm. Den är inbunden, och illustrerad . Bokens säljs på Vombatförlag för 125  kr. Affärer eller andra detaljister kan beställa boken genom Bokrondellen eller direkt hos förlaget info@meerkat.se

Boken säljs styckvis. Beräknad utgivningsdatum är 1 augusti 2010. Boken kommer att finnas med när förlaget ställer ut på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg i september i år 2010.

För mer info www.vombatforlag.se