Årsmöte

Varmt välkomna till årsmöte med föreläsning om ”Fysisk aktivitet och typ 1 diabetes” av Stig Mattsson.

Stig Mattsson är dietist och kostrådgivare vid Sveriges Olympiska Kommitté.Han kommer att prata om vilka metoder som idag används för att uppnå en stabil blodsockerreglering under fysisk aktivitet.

Den traditionella strategin för personer med typ 1-diabetes som ska genomföra långvarig fysisk aktivitet är att sänka insulindoserna kraftigt inför starten.

En nyare strategi är att istället kontinuerligt under aktivitetens gång inta mer kolhydrater, och att balansera detta med lämplig dos insulin.

Vi ses tisdag 4 mars kl. 18 på Clarion Hotell Sign, vid Norra Bantorget.

Anmälan. Ange namn och mobilnummer till dig som skall närvara. Glöm ej att ange eventuell allergi/specialkost. Lämna gärna in motion, dvs förslag eller ställ frågor inför mötet.

Välkomna!

_______________________________________________